ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ ЕКСЦЕНТРИСИТЕТУ ОБЕРТОВИХ ЛАНОК НА АМПЛІТУДУ ПОПЕРЕЧНИХ КОЛИВАНЬ ПОЛОТНА СТРІЧКОВОЇ ПИЛКИ - Dzyuba, L.F.; Khytriak, O.I. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Поперечні коливання ділянок полотна стрічкової пилки досліджено з урахуванням поздовжнього руху за наявності ексцентриситету обертових ланок. Розглянуто резонансний випадок поперечних коливань за різного початкового натягу полотна пилки у разі зовнішнього незначного періодичного збурення. Амплітудно-частотні характеристики ділянок полотна стрічкової пилки побудовано за результатом розв’язування нелінійного диференціального рівняння з використанням методу Бубнова-Гальоркіна та основних ідей методів збурень.