ДИНАМІКА ФОРМОСТІЙКОСТІ ПОРОЖНИСТИХ КЛЕЄНИХ БРУСІВ ДЛЯ СТОЛЯРНИХ ВИРОБІВ - Bezkorovainyi, A.H.; Mayevskyy, V.O.; Myskiv, Ye.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Охарактеризовано методику проведення експериментального дослідження формостійкості порожнистих клеєних брусів для столярних виробів за умови впливу змінних температурно-вологісних полів упродовж тривалого часу. Проаналізовано показники формостійкості порожнистих клеєних брусів, зокрема їхні відхилення від прямолінійності (у площині), площинності та паралельності та величину зміни лінійних розмірів за товщиною та шириною і показано, що ці показники відповідають встановленим нормативним вимогам. Це свідчить про придатність використання таких брусів для виготовлення столярних виробів за показниками формостійкості.