МЕТОДОМ ФІЛЬТРУВАННЯ ЧЕРЕЗ ЗАВАНТАЖЕННЯ З ОКИСНО-ВІДНОВНИМИ ЯКОСТЯМИ ДЛЯ ВИДАЛЕННЯ ЗАЛИШКОВОГО АЛЮМІНІЮ З ПИТНОЇ ВОДИ - Obertas, I.A. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Розроблено метод очищення води, який дає змогу підвищити ефективність очищення без подальшого її забруднення, заснований на електрохімічному розчиненні речовин, які здатні коагулювати домішки внаслідок утворення між ними замкнених гальванопар. Проаналізовано умови анодного розчинення металів і вплив цих процесів на фільтрування через завантаження з окисно-відновними властивостями для видалення залишкового алюмінію. Досліджено вплив різних комбінацій завантажень, а саме активоване вугілля – магній та алюмінієві пластини із вставками магнію, на механізми активного розчинення металів.