ЕКОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ ТА РОЗВИТОК ЕКОТУРИСТИЧНОГО ПОТЕНЦІАЛУ СМОТРИЦЬКОГО КАНЬЙОНУ - Radomska, M.M.; Kolotylo, A.O. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Розглянуто екологічний стан території Смотрицького каньйону. Наведено характеристику екологічної та культурної цінності об’єкта, проаналізовано наявне техногенне навантаження. Досліджено причини, розвиток природних та антропогенних типів ерозії та її наслідки. Запропоновано методи боротьби з ерозією у Смотрицькому каньйоні. Запропоновано проекти екологічних стежок на досліджуваній території, а також розроблено рекомендації для облаштування екотуристичних маршрутів та розвитку їх навчального та природоохоронного потенціалу.