ЗМІНА ДЕНДРОЛОГІЧНОГО СКЛАДУ НАСАДЖЕНЬ У СКВЕРІ НА ПЛОЩІ СВЯТОГО ЮРА У ЛЬВОВІ В УМОВАХ МІСТОБУДІВНОЇ ІНТЕНСИФІКАЦІЇ - Petryshhyn, H.P.; Lukasschuk, H.B.; Tupis, S.P.; Kryvoruchko, O.Yu. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Досліджено історичні етапи формування скверу на пл. Св. Юра у Львові. Розглянуто динаміку кількісного складу деревних рослин у сквері. Сквер має найбагатше видове різноманіття (у перерахунку на 1 га території) серед скверів та парків Львова: 54 види та різновиди дерев і кущів із 32 родів і 16 родин. Внаслідок містобудівної інтенсифікації відбулося зменшення видового та кількісного складу зелених насаджень у сквері на пл. Св. Юра у Львові. На вересень 2016 р. залишилось 76 % від кількісного складу насаджень станом на 2013 р., виявлено зменшення видового різноманіття скверу на 6 видів.