ЕКОЛОГІЧНА РОЛЬ ПРЕДСТАВНИКІВ ВИДІВ РОДУ PICEA У ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕННЯХ МІСТА ЖИТОМИРА - Matkovskaya, S.I.; Klymchyk, O.N. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Наведено результати вивчення екологічної ролі та стійкості до техногенного забруднення навколишнього середовища представників видів родуPicea, визначено частку участі у зелених насадженнях та вивчено умови існування ялини звичайної (Picea abies), ялини колючої (Picea pungens) на центральних вулицях та промисловому мікрорайоні Житомира. Встановлено рівень техногенного навантаження на види роду Picea в умовах Житомира залежно від джерела антропогенного впливу. Надано пропозиції щодо доцільності подальшого використання ялини звичайної (Picea abies) та ялини колючої (Picea pungens) в озелененні Житомира.