ЕКСПЛУАТАЦІЙНА ЕФЕКТИВНІСТЬ СИСТЕМИ "СТОП-СТАРТ" АВТОМОБІЛІВ - Niemyj, S.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Розглянуто енергетичну ефективність систем "стоп-старт" сучасних автомобілів у аспекті експлуатаційних витрат палива. Обґрунтовано теоретичні залежності, які моделюють особливості витрат палива в разі застосування системи "стоп-старт" у сучасних системах управління пуском двигунів. Доведено, що під час короткочасних зупинень автомобілів застосування системи "стоп-старт" сприяє зменшенню витрат палива. Економічна доцільність застосування системи "стоп-старт" визначається співвідношенням витрат на інсталяцію (із врахуванням відповідного збільшення вартості двигуна), технічне обслуговування і ремонт системи та економії коштів за рахунок зменшення витрат палива.