ДОСЛІДЖЕННЯ ВИДІВ РОДУ SESLERIA SCOP. В УМОВАХ ПІВДЕННОГО СХОДУ УКРАЇНИ - Trunov, A.P.; Kolenkina, M.S.; Skakovsky, S.I. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
На південному сході України довжина надземних частин Sesleria nitida має набагато більші значення (75,2±5,22 см), ніж Sesleria caeruleа (20,6±1,94 см). S. nitida характеризується більшою кількістю генеративних і вегетативних органів (105,7±8,53 і 76,3±7,14 стебел відповідно) та більшою довжиною листків (14,9±2,06 і 64,5±3,76 см), порівняно з S. caerulea. Кількість (4,1±1,13 і 4,2±0,86) та ширина листків (3,2±0,89 см і 4,0±1,77 см) S caerulea та S. nitida відрізняються неістотно. Обидва види Sesleria Scop. можна рекомендувати для використання в озелененні на південному сході України.