АНАЛІЗ ВИСОКОЇ АВАРІЙНОСТІ ТА СМЕРТНОСТІ НА АВТОМОБІЛЬНИХ ДОРОГАХ УКРАЇНИ - Podlypnyj, Yu.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Досліджено особливості смертності населення на автошляхах України та зарубіжних країн. Виявлено головні причини високої аварійності та смертності в Україні. Побудовано діаграму динаміки смертності та дорожньо-транспортних пригод з постраждалими. Проаналізовано чинники, котрі впливають на безпеку дорожнього руху. Показано розподіл смертності населення за регіонами України внаслідок транспортних нещасних випадків. Вивчено досвід сучасних моделей безпеки на транспорті, котрі застосовуються у країнах Євросоюзу, вплив якого зменшує смертність населення від дорожньо-транспортних пригод. Запропоновано заходи зі зниження аварійності та запобігання смертності на транспорті.