РАРИТЕТНІ ВИДИ ДЕРЕВНИХ РОСЛИН КРЕМЕНЕЦЬКОГО БОТАНІЧНОГО САДУ - Maskievytch, L.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Розглянуто важливі історичні дати та події, пов’язані зі становленням та функціонуванням Кременецького ботанічного саду. Установлено приналежність дендроекзотів до світових червоних списків – Червоного списку МСОП та Європейського Червоного списку. Наведено перелік 41 виду дендросозоекзотів. Визначено домінантні групи життєвих форм деревних рослин. Із раритетних видів деревних рослин переважають хвойні екзоти – 24, листяні – 17. Більшу частину дендросозоекзотів завезено у Кременецький ботанічний сад із країн Європи та ботанічних садів України. Наведено рік посадки та їхнє місце росту в колекціях ботанічного саду.