ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ БІОЕНЕРГЕТИЧНИХ КУЛЬТУР В УКРАЇНІ - Lundin, V.P.; Moroz, V.V.; Zaharchuk, V.A.; Rudenko, A.N. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Розглянуто еколого-економічні перспективи розвитку біоенергетики в Україні. Доведено, що фітоенергетика є перспективним шляхом вирішення проблем, пов’язаних з енергетичною кризою. Україна має значний потенціал для створення плантацій енергетичних культур, зважаючи на те, що 2 млн га земель вилучено із сільськогосподарського користування. Серед широкого спектра деревних порід на Поліссі та Лісостепу України високопродуктивною є верба прутовидна (Salix Viminalis). У степовій зоні України на біопаливо доцільно використовувати солому зернових культур та відходи рослинницької продукції. Наведено практичні аспекти вирощування сільськогосподарських енергетичних культур, створення плантацій із швидкоростучих деревних порід, зокрема верби прутовидної (Salix Viminalis).