ЛІСОВА ГАЛУЗЬ УКРАЇНИ В КОНТЕКСТІ ЄВРОПЕЙСЬКИХ ВИМОГ ДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАКОННОСТІ ПОХОДЖЕННЯ ДЕРЕВИНИ - Kravets, P.V.; Pavlishchuk, O.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Проаналізовано вимоги європейського законодавства щодо забезпечення законності походження деревини та їхній вплив на лісову галузь України. Окреслено національний та міжнародний досвід використання систем контролю руху деревини як інструменту управління лісовою галуззю України на засадах сталого розвитку. Обґрунтовано напрями удосконалення системи контролю руху деревини з урахуванням європейських вимог до забезпечення законності її походження.Зазначено, що система контролю руху деревини має враховувати як складові елементи системи належної перевірки відповідно до регламенту ЄС 995/2010, так і передбачати взаємоузгодження чинних інструментів контролю руху деревини на основі передових інформаційних технологій, залучення в систему контролю руху деревини усіх суб’єктів підприємницької діяльності незалежно від форм власності.