МЕТРОЛОГІЧНА ПЕРЕВІРКА РЕЗИСТИВНИХ ПОДІЛЬНИКІВ НАПРУГИ МЕТОДОМ ВИМІРЮВАННЯ ВІДНОШЕННЯ ОПОРІВ - Motalo, V.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Розглянуто та проаналізовано проблематику метрологічної перевірки подільників напруги. Проаналізовано основні метрологічні характеристики та методи визначення похибок резистивних подільників напруги. Однією із основних проблем у проведенні метрологічної перевірки подільників напруги є потреба використання високоточних еталонних засобів вимірювальної техніки. Розроблено методику автономної перевірки подільників напруги, в якій реалізовано метод вимірювання відношення опорів подільника. Методика дає змогу визначати похибки резистивних подільників напруги без використання прецизійних засобів вимірювальної техніки, зокрема, без еталонних мір електричного опору.