ВИКОРИСТАННЯ ПЛАСТИКОВИХ ЛОТКОВИХ СИСТЕМ ДЛЯ ПЕРВИННОГО ТРАНСПОРТУВАННЯ ДЕРЕВИНИ - Kyy, V.V.; Kolyadzhyn, I.F. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Порушено проблему технологічного освоєння сухостійних ялинових насаджень на схилах Карпат. Проаналізовано можливі засоби первинного транспортування деревини під час їх розроблення. Оцінено пошкодження, які виникають унаслідок використання різних засобів трелювання деревини та ефективності їх використання. Обґрунтовано доцільність використання пластикових лоткових систем на трелювальні в гірських умовах під час заготівельних робіт у сухостійних насадженнях.