ОСОБЛИВОСТІ РОСТУ ТА РОЗВИТКУ ВИДІВ, ФОРМ І СОРТІВ ВЕРБИ ТА ТОПОЛІ НА КОЛЕКЦІЙНО-МАТОЧНІЙ ДІЛЯНЦІ В НАВЧАЛЬНО-ДОСЛІДНОМУ РОЗСАДНИКУ ХНАУ ІМ. В.В. ДОКУЧАЄВА - Bulat, A.G.; Didenko, M.M.; Dyadechko, L.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Для створення експлуатаційних насаджень, лісових культур, енергетичних плантацій, так і для використання в озелененні, важливе значення має селекційний відбір. За результатами досліджень, що проведено на території навчально-дослідного розсаднику ХНАУ на 10-ти різних видах і гібридних формах тополь і верб, наведено комплекс даних стосовно приживлюваності, ростових якостей та радіальних приростів рослин. Здійснені дослідження можуть слугувати критерієм у відборі тих чи інших клонів, сортів, гібридів тополь та верб для використання їх у лісовому господарстві чи в озелененні населених міст.