ТИПИ РОЗПОДІЛУ ЗАПАСУ СТИГЛИХ ГРАБОВО-ДУБОВИХ ДЕРЕВОСТАНІВ ЗАКАРПАТТЯ - Agiy, V.O.; Kopiy, S.L.; Fizyk, I.V.; Kaganiak, Yu.Yo.; Kopiy, L.I. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Проведено аналіз поширення та продуктивності дубових насаджень. Відзначено вплив видового складу та вертикальної структури лісостанів на ефективність їх функціонування. Досліджено стиглі мішані різноповнотні та різнобонітетні дубово-грабові деревостани в умовах Закарпаття. Оцінено розподіл запасу дуба та граба за рівновеликими частинами в мішаних деревостанах. Встановлено, що структура запасу для дуба та граба не залежить від відносної повноти та бонітету деревостану. Відзначено особливості розподілу запасу за рівновеликими частинами деревостану, що детерміновані показниками мінливості діаметрів та форми розподілу кількості дерев за діаметром. Визначено шість типів розподілу запасу за рівновеликими частинами деревостану для дуба. Мінливість розподілу запасу за рівновеликими частинами деревостану вказує на потребу врахування встановлених особливостей під час проектування лісогосподарських заходів.