ІНТРОДУКЦІЯ ХУРМИ ВІРГІНСЬКОЇ (DIOSPYROS VIRGINIANA L.) В УКРАЇНІ - Derevyanko, N.V.; Derevyanko, V.N.; Horbenko, N.Ye. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Узагальнено результати багаторічного вивчення найбільш зимостійкого виду роду Diospyros L. – Diospyrosvirginiana L. – у різних кліматичних зонах України на предмет його можливого господарського використання (м. Нова Каховка, АР Крим, м. Умань, Закарпатська, Львівська, Запорізька, Донецька обл., м. Чернівці). Оцінювання успішності інтродукції проведено за морозостійкістю, посухостійкістю та стійкістю до негативного впливу лужності ґрунтів. Основні інтродукційні роботи виконано у ДП ДГ "Новокаховське" (м. Нова Каховка), де створене найбільше насадження Diospyrosvirginiana L. в Україні.