ФОРМАЛІЗАЦІЯ ТА МОДЕЛЮВАННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ У ЗАДАЧАХ УПРАВЛІННЯ ВИЩИМИ НАВЧАЛЬНИМИ ЗАКЛАДАМИ ОСВІТИ - Mukhin, V.Ye.; Kornaga, Ya.I.; Boyko, Ye.O. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Розроблено механізми управління вищим начальним закладом за допомогою засобів підтримки бізнес-процесів. Ефективність управління передбачає застосування методів, які дають змогу проводити заходи щодо забезпечення виконання працівниками навчальної, наукової та методичної роботи. Розроблено механізми підтримки автоматизації бізнес-процесів управлінської діяльності університетів і проведено їх формалізацію та моделювання за допомогою імітаційного моделювання. Проведено моделювання бізнес-процесу за допомогою мережі Петрі, що дало змогу виконати прогнозування появи критичних, недосяжних або тупикових ситуацій та випадків взаємного блокування операцій бізнес-процесів, які можуть призвести до зниження швидкості прийняття рішень у функціонуванні вищих навчальних закладів та їх підрозділів.