МЕТОДИ ТА ЗАСОБИ ОПРАЦЮВАННЯ ВЕЛИКИХ ДАНИХ У СИСТЕМАХ ТЕРИТОРІАЛЬНОГО УПРАВЛІННЯ - Bolubash, Yu.Ya. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Подано визначення Великих даних та описано основні характеристики. Проаналізовано математичні засоби подання та опрацювання Великих даних та визначено їх обмеження. Визначено формальний опис Великих даних. Подано моделі асоціацій між сутностями та характеристиками для різних категорій Nosql баз даних. Розроблено метод обміну різнотипними даними та приведення реляційних даних до моделі "сутність-характеристика". Спроектовано схему даних регіону. Апробовано розроблені методи та алгоритми.