ТЕОРЕТИЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ПОКАЗНИКІВ ЖИТТЄВОГО ЦИКЛУ IT-ТЕХНОЛОГІЙ - Paseka, M.S.; Turchyn, O.B. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Проаналізовано основні показники життєвого циклу технологій та виділено узагальнену систему для оцінювання етапу життєвого циклу. Показники розглянуто як властивості, якими має володіти та чи інша технологія, щоб відповідати певному етапу свого існування. Досліджено наявні підходи до аналізу розвитку технології. Запропоновано узагальнену класифікацію, тобто перелік показників для відповідного етапу розвитку. Узагальнена система оцінки технологій дасть змогу мінімізувати технологічні ризики, що пов’язані з коротко- та довготерміновими перспективами розроблення програмного забезпечення.