ВИКОРИСТАННЯ МНОГОЧЛЕНА ТЕЙЛОРА ДЛЯ ЧИСЕЛЬНОГО ІНТЕГРУВАННЯ ТАБЛИЧНИХ ФУНКЦІЙ ВІД ДВОХ НЕЗАЛЕЖНИХ ЗМІННИХ - Gryciuk, Yu.I.; Dragan, Ya.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Показано можливість чисельного інтегрування табличних функцій від двох незалежних змінних з використанням многочлена Тейлора. З’ясовано, що у багатьох практичних задачах не завжди вдається виразити первісну від підінтегральної функції через елементарні функції. Розроблено метод чисельного інтегрування табличної функції, який дає змогу обчислити означені одинарні інтеграли за кожною зі змінних, а також означений подвійний інтеграл за двома змінними. З використанням многочлена Тейлора розроблено алгоритм обчислення площ перерізів тривимірної фігури та її об’єму, заданої двома табличними функціями від двох змінних.