НОВІ ПІДХОДИ ДО МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСІВ ОЧИЩЕННЯ ПОВІТРЯ НА ДЕРЕВООБРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ - Lyutyi, Ye.M.; Dorundyak, L.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2012)
Проаналізовано відомі досягнення в галузі аспірації та очищення повітря. Описано нове математичне моделювання руху повітря в циклоні, яке ґрунтується на рівняннях Нав’є-Стокса, рівнянні нерозривності потоку, рівнянні стану та рівнянні балансу тепла. Обґрунтовано вплив окремих елементів конструкції на експлуатаційні характеристики циклона. Запропоновано нові співвідношення геометричних розмірів розробленої конструкції циклона транспортних систем та порівняння їх із циклоном-прототипом.