НЕРУЙНІВНИЙ КОНТРОЛЬ ЯКОСТІ ФАНЕРИ З АВТОМАТИЗОВАНИМ СЕЛЕКТИВНИМ СОРТУВАННЯМ - Baranova, O.S.; Vasylenko, M.P.; Skrypnyk, I.Yu.; Golovach, V.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Розглянуто проблему автоматизації процесу виявлення внутрішніх дефектів фанери з подальшим селективним сортуванням залежно від їх кількості у листі. В умовах сучасного виробництва для дефектоскопії фанери найчастіше застосовують метод ручного простукування, який потребує значних затрат часу. Тому виникає потреба у створенні обладнання неруйнівного контролю для визначення розшарованих областей фанери на ранніх стадіях виробництва або контролю її якості на кінцевих стадіях. Запропоновано метод автоматизованого маркування та селективного сортування фанери на кінцевому етапі виробництва за кількістю наявних дефектів, який дасть змогу істотно пришвидшити процес дефектоскопії.