ТЕРМІЧНИЙ АНАЛІЗ ДЕРЕВИНИ ВЕРБИ SALIX VIMINALIS - Yalechko, V.I.; Kochubey, V.V.; Hnatyshyn, Y.M.; Pavlovskyi, Yu.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Методом комплексного термогравіметричного та диференційного термічного аналізу досліджено вплив віку швидкоростучої енергетичної верби Salix viminalis на її теплотворну здатність. Установлено, що трирічна верба має більшу теплотворну здатність порівняно із однорічною вербою. Про це свідчить поява більш значних екзотермічних ефектів на кривих ДТА, які супроводжують процеси полуменевого горіння та згорання карбонізованого залишку зразків. Збільшення ступеня подрібнення зразків сприяє зростанню ефективності їх горіння. Про це свідчить інтенсивніша втрата маси зразків на всіх стадіях термолізу та зростання екстремумів на кривих ДТА.