ОЦІНЮВАННЯ СПОСОБІВ ЗВАРЮВАННЯ ТИТАНОВОГО СПЛАВУ ОТ4 - Palash, V.M.; Dzyubyk, A.R.; Palash, R.V.; Nazar, I.B. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Досліджено вплив різних способів аргонодугового зварювання вольфрамовим електродом: у неперервному режимі у контрольованій атмосфері; у неперервному режимі із місцевим струменевим захистом; імпульсно-дугове із місцевим струменевим захистом; із електромагнітним коливанням дуги за струменевого захисту аргоном; а також електронно-променеве зварювання на насичення зварних з’єднань сплаву ОТ4 воднем, їх мікроструктуру та стійкість до крихкого руйнування. Методом заміру локальної ТЕРС у зварних з’єднаннях виявлено три ділянки, збагачені воднем, що негативно впливає на їх тріщиностійкість.