ВПЛИВ ТЕМПЕРАТУРНИХ ТА ФІЗИКО-ХІМІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ БІОМАСИ НА ПРОЦЕС МЕТАНОУТВОРЕННЯ В МАЛОГАБАРИТНИХ БІОРЕАКТОРАХ - Zhelyh, V.M.; Furdas, Y.V.; Omelchuk, O.V.; Shtets, V.M.; Hensetskyy, M.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Запропоновано конструкцію побутового біореактора з безперервним процесом анаеробного бродіння. Подано метод інженерного розрахунку для визначення продуктивності біогазових установок, що експлуатуються на фермерських господарствах, зокрема встановлення максимальної кількості виходу біогазу та ефективного об’єму добового завантаження органічної сировини за змінних температур гідравлічного відстоювання. Отримані графічні та аналітичні закономірності можна використовувати під час проектування побутових біогазових систем для отримання біогазу та утилізації сільськогосподарських відходів.