ОЦІНЮВАННЯ РІВНЯ ПИЛОВОГО ЗАБРУДНЕННЯ АТМОСФЕРНОГО ПОВІТРЯ МІСТА КИЄВА - RadomskaМ.М.; Kartash, Yu.G. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Розглянуто рівень пилового забруднення як фактор формування екологічної обстановки у населених пунктах. Проаналізовано джерела та наслідки пилового забруднення урбанізованих територій на прикладі центральної частини Києва. Подано результати дослідження інтенсивності запилення міських зелених насаджень, що сформувалося за різних просторових умов і на різних породах дерев. Здійснено порівняльний аналіз інтенсивності запилення дерев та встановлено переважаючий вплив транспорту на формування пилового забруднення міста. Надано рекомендації щодо обмеження та контролю пилового забруднення в міській зоні.