ЕКОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ВПЛИВУ ЗАСТОСУВАННЯ ІНСЕКТИЦИДІВ ЗА РІЗНИХ СПОСОБІВ ОБРОБЛЕННЯ НА ЧИСЕЛЬНІСТЬ ЕНТОМОФАУНИ ГЕРПЕТОБІОНТІВ АГРОЦЕНОЗІВ РІПАКУ ОЗИМОГО В УМОВАХ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ - Syutkina, N.G.; Lesovoy, M.M.; Bereginskiy, K.I. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Вивчено вплив обробок інсектицидами за різних способів застосування (суцільний, крайовий, черезсмужний) на зміну динаміки чисельності домінантних видів ентомофауни герпетобіонтів у агроценозах ріпаку озимого в Лісостепу України. Експериментально доведено доцільність застосування інсектициду Бульдок к.е. − 0,25 л/га за черезсмужного способу, за якого найменш чисельна гибель корисних видів комах-герпетобіонтів.З’ясовано, що інсектициди Бі-58 Новий к.е. − 1,5 л/га та Парашут мк.с. − 0,75 л/га знизили кількість відловлених комах-герпетобіонтів у пастки Барбера відповідно від 20 до 11 екз./пастку та від 20 до 13 екз./пастку.