ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ПРОСТОРОВОЇ СТРУКТУРИ ТИПОВИХ ЖИВОПЛОТІВ І ЇХ КЛАСИФІКАЦІЯ - Myronchuk, K.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Описано типові живоплоти, що є поширеним елементом сучасного озеленення в урбанізованому середовищі. Розглянуто особливості просторової структури формованих і неформованих типових живоплотів. Наведено розширену класифікацію типових живоплотів за низкою характеристик просторової структури живих огорож, які використовують в озелененні населених місць. Охарактеризовано основні класифікаційні структурні одиниці типових формованих і неформованих живоплотів – форма догляду, видовий склад, тип, висота, рядність, фронтальна форма та поперечний переріз живих огорож. Виділено типовий живопліт, як конструктивну одиницю складного живоплоту.