ОЦІНЮВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ПРИРОДНОГО ПОНОВЛЕННЯ ДУБА ЗВИЧАЙНОГО (QUERCUS ROBUR L.) ЗА ЛІСОВІДНОВЛЕННЯ НА СУЦІЛЬНИХ ЗРУБАХ В УМОВАХ СВІЖИХ ГРАБОВИХ ДІБРОВ ПОДІЛЛЯ - Matusyak, M.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Проаналізовано особливості природного поновлення дуба звичайного у Подільському регіоні. Досліджено сучасний стан та динаміку використання природного поновлення за лісовідновлення. Виявлено зниження рівня насіннєношення та частки використання природного поновлення у загальному обсязі лісовідновлення із роками. Протягом 2013-2015 рр. проведено збір даних щодо наявного природного поновлення дуба звичайного на суцільних зрубах в умовах Поділля, встановлено можливість успішного лісопоновлення дуба звичайного на суцільних зрубах після проведення рубок головного користування у насіннєві роки.