МІКОЛОГІЧНА СТРУКТУРА ҐРУНТУ В МЕЖАХ СФОРМОВАНИХ ЕКОТОПІВ ПОРУШЕНИХ ЛАНДШАФТІВ ЯВОРІВСЬКОГО СІРЧАНОГО КАР’ЄРУ - Kopiy, M.L.; Oliferchuk, V.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Проведено аналіз мікологічної структури ґрунту на ділянках з різними стадіями розвитку рослинних асоціацій та екологічних умов на порушених землях Яворівського сірчаного кар’єру. Відзначено, що біорізноманіття (кількість видів, частота стрічання) ґрунтових грибів є значно вищим на дослідних ділянках у межах підземної видобутки І, порівняно з іншими ділянками. У ґрунтових зразках, на дослідних секціях, у межах досліджуваного об’єкта визначено 55 видів грибів, які належать до 8 родів, 6 родин та 2 класів. Встановлено, що найбільша кількість грибів мікроміцетів характерна для дослідних секцій із сформованою лучною та лісовою рослинністю.