МОЖЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ РОСЛИН РОДУ PENNISETUM RICHARD EX PERSOON В ОЗЕЛЕНЕННІ ПІВДЕННОГО СХОДУ УКРАЇНИ - TrunovО.P.; Bulat, A.G.; Skakovsky, S.I. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Вивчено досвід вирощування семи видів роду Pennisetum Rich. на південному сході України в умовах Донецького та Луганського ботанічних садів. Виявлено перспективність використання видів, які досліджували для озеленення в цих умовах. Результати інтродукційних випробувань дають змогу зробити висновок про перспективність використання видів роду Pennisetum Rich. в озелененні на південному сході України. Ці рослини можна застосовувати для всіх видів квітників. Отримані результати заклали фундамент для подальшого розширення видового та сортового асортименту роду в досліджуваних умовах.