ПРИВАТИЗАЦІЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ЗЕМЕЛЬ АПК: СУПЕРЕЧНОСТІ ТА ШЛЯХИ ЇХ ПОДОЛАННЯ - Garasym, P.N.; Shchuryk, M.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2017)
Проаналізовано засади організації проведення аграрної та земельної реформ у вітчизняному сільськогосподарському секторі економіки. Досліджено помилки, що було допущено у процесі вжиття заходів із роздержавлення, паювання та приватизації земельних угідь сільськогосподарського призначення. Висвітлено позитивні та негативні сторони організації приватизаційного процесу земельних ділянок. Зазначено основні недоліки та пороки використання й охорони земельних ділянок власниками й користувачами, що завдані приватизацією. Обґрунтовано потребу проведення повторної приватизації, використовуючи при цьому якісно нові критерії та земельне законодавство. Доведено, що відтворення земельних ресурсів у вітчизняному аграрному секторі на новітніх, ринкових засадах обов’язково потребує створення ринку земель та реально функціонуючого механізму купівлі-продажу земельних ділянок.