АНАЛІЗАТОР ПРОТОКОЛІВ КОМП’ЮТЕРНОЇ МЕРЕЖІ ДЛЯ ОПТИМІЗАЦІЇ АДАПТИВНОГО УПРАВЛІННЯ ТРАФІКОМ ПОТОКУ - Fedevych, O.Yu. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Описано розроблений аналізатор протоколів комп’ютерної мережі з позицій аналізу трафіку потоку. Побудоване програмне забезпечення для моніторингу та аналізу трафіку потоку запропоновано використати для збирання даних про стан завантаження мережі з метою прогнозування трафіку потоку на наступний 5-хвилинний проміжок. У розробленому аналізаторі вбудовано модифікований алгоритм Дейкстри для реалізації обчислення оптимального шляху пакетів у мережі. На основі цих двох складників, прогнозування і оптимального шляху, реалізовано оптимізацію адаптивного управління трафіком потоку за критерієм мінімізації часу затримки пакетів у мережі. Експерименти проілюстровано рисунками.