ВЕНДИНГОВИЙ СТАРТАП НА УКРАЇНСЬКОМУ РИНКУ - Horbal, N.I.; Keller, Z.Yu.; Naychuk-Khrushch, M.B. (Scientific Bulletin of UNFU, 2017)
Розглянуто сутність та значення вендингу, а також наведено світові тенденції розвитку цього сегмента ринку. Проаналізовано актуальність вендингового стартапу на вітчизняному ринку та наведено основні сегменти вендингу в Україні. Розглянуто основні переваги при впровадженні такого стартапу для підприємця. Наведено бар’єри входу на ринок і виділено приблизний розмір необхідного стартового капіталу. Детально проаналізовано асортимент торгових автоматів та їхню цінову політику, а також виділено формулу для розрахунку терміну окупності вендингового стартапу. Наведено потрібні етапи впровадження вендингового бізнесу. Також розглянуто можливі небезпеки, які можуть виникнути у ході експлуатації вендорів.