ДЕНДРОПАРК КЛЕСІВСЬКОГО ЛІСНИЦТВА – ПЕРЛИНА ТОПІАРНОГО МИСТЕЦТВА В УКРАЇНІ - Oleksiychenko, N.O.; Dzyba, A.A.; Podolhova, M.O. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Наведено результати інвентаризаційних досліджень елементів топіарного мистецтва в дендропарку Клесівського лісництва на сучасному етапі розвитку. Нині формовані насадження представлені 18 видами та культиварами деревних рослин (111 екземплярів деревних рослин, що сформовані у вигляді 35 форм). Виявлено велике різноманіття топіарних елементів – власне живоплотів, а також живих стін, бордюрів, зелених диванів та арок. У дендропарку є значна кількість типових та унікальних форм фігурної стрижки рослин.