ЧИСЕЛЬНЕ ІНТЕГРУВАННЯ ТАБЛИЧНИХ ФУНКЦІЙ ДЛЯ ОДНІЄЇ ЗМІННОЇ З ВИКОРИСТАННЯМ МНОГОЧЛЕНА ТЕЙЛОРА - Gryciuk, Yu.I.; Drahan, Ya.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Обґрунтовано можливість чисельного інтегрування табличних функції для однієїзмінної з використанням многочлена Тейлора. Встановлено, що у багатьох практичних задачах не завжди вдається виразити первісну від підінтегральної функції через елементарні функції. Розроблено метод чисельного інтегрування табличної функції для однієї змінної з використанням многочлена Тейлора. Розроблено алгоритм обчислення площі плоскої фігури, заданої двома табличними функціями для однієї змінної з використанням многочлена Тейлора, а також розроблено алгоритм обчислення довжини дуги плоскої кривої, заданої табличною функцією для однієї змінної. Наведено конкретні приклади обчислення інтегралів – неозначеного і означеного, а також обчислення площі та довжини дуги плоскої фігури.