ДОСЛІДЖЕННЯ ПОХИБОК ЧАСТОТНИХ АНАЛІЗАТОРІВ ІМПЕДАНСУ ПРЯМОЇ ДІЇ - Ivakh, R.M.; Khoma, V.V.; Khoma, Yu.V.; Pytel, I.D. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Проаналізовано основні джерела похибок частотних аналізаторів імпедансу прямої дії, збудованих на базі активних вимірювальних перетворювачів. На основі проведених досліджень встановлено, що такі явища, як шуми та альязінг мають визначальний вплив на точність визначення синфазної та квадратурної складових вихідної напруги активного вимірювального перетворювача. Як показали дослідження, похибки від шумів та альязінгу мають адитивний характер, сумарний вплив яких не перевищує 0,2 % в кінці діапазону вимірювання і 2 % – на початку.