ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ЕЛЕМЕНТІВ ГНУТОКЛЕЄНИХ СТІЛЬЦІВ ІЗ ДЕРЕВОВОЛОКНИСТИХ ПЛИТ - Pylypiv, I.Z.; MaksymivV.М. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Виготовлення гнутоклеєних елементів стільців із деревоволокнистих плит є одним із шляхів економії деревини. Криволінійні елементи, з яких складається виріб, є конструкційним та художнім засобом, що надають виробу своєрідності та естетичної довершеності. Розглянуто переваги гнутоклеєних стільців із деревоволокнистих плит, опрацьовано профілювання гнутоклеєної спинки-сидіння, що значно підвищує міцність конструкції. Подано розрахунок геометричних параметрів, систематизовано формотворення профілю каркасів стільців на базі гнутоклеєних елементів із деревоволокнистих плит.