ВПЛИВ ГІДРОФОБНИХ ЗАХИСНИХ ПОКРИТТІВ НА ДОВГОВІЧНІСТЬ БЕТОННИХ КОНСТРУКЦІЙ - Hyvliud, M.M.; Parkhomenko, V.-P.O.; Marhal, I.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Вивчено вплив силіційвмісних гідрофобізаторів на довговічність бетонних будівельних конструкцій, які експлуатуються в умовах високої вологості за рахунок гідрофобізації її поверхні поліметилфенілсилоксановим лаком КО-08. Встановлено вплив концентрації гідрофобізатора на глибину проникнення та доведено утворення міцного зв’язку з поверхнею бетону. Методами фізико-хімічного аналізу підтверджено можливість зниження водопоглинання бетону у 5-8 разів, що надалі призводить до підвищення його корозійної стійкості, а також встановлено оптимальну концентрацію гідрофобізатора (45 мас. %) для отримання задовільних показників водопоглинання та глибини його проникнення у бетон до 12 мм.