ПРОДУКТИВНІСТЬ БУКОВИХ ДЕРЕВОСТАНІВ У НАЦІОНАЛЬНОМУ ПРИРОДНОМУ ПАРКУ "ЗАЧАРОВАНИЙ КРАЙ" - Shyshkanynets, I.F.; Mazepa, V.G.; Mochan, V.I. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Наведено результати типологічного аналізу букових деревостанів для панівних типів лісу НПП "Зачарований край". Встановлено фактичну та потенційну продуктивність, типи деревостанів, а також лісівничу ефективність використання лісорослинних умов лісовими ділянками у вологій чистій бучині, вологій чистій субучині та свіжій чистій бучині. Середній фактичний запас деревостанів наведених вище типів лісу становить близько 324, 379, 220 м3∙га-1 відповідно, а потенційні можливості лісорослинних умов використовуються, відповідно, на 87, 89 та 84 %. Частка корінних деревостанів у вологій чистій бучині, субучині та свіжій чистій бучині становить 90, 100 та 89 % відповідно.