ОСОБЛИВОСТІ СТАНУ ТА РОСТУ КУЛЬТИВАРІВ ТОПОЛІ У ФАЗІ ПРИЖИВЛЕННЯ НА ПЛАНТАЦІЯХ ВОЛИНСЬКОГО ПОЛІССЯ ТА ОПІЛЛЯ - Shylin, I.S. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Охарактеризовано стан і ріст у висоту сімнадцяти культиварів тополі у науково-дослідних плантаціях Волинського Полісся та Опілля у фазі приживлення та фактори, що на них впливають. За виявленими особливостями виокремлено найбільш перспективні клони для вирощування на ділянках вологого гігротопу суборового, судібровного і дібровного трофотопів регіону. Установлено, що тривалість укорінення живців тополі залежить від лісорослинних умов і успішніше проходить у вологих судібровах. Кращим станом і більшою збереженістю культиварів тополі у фазі приживлення характеризувалися плантації, закладені у дібровних умовах.