ПОВИДІЛЬНА ОЦІНКА БІОТИЧНОЇ ПРОДУКТИВНОСТІ ЛІСІВ НАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДНОГО ПАРКУ "ПРИП’ЯТЬ-СТОХІД" - Melnyk, O.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
За результатами досліджень наведено структуру та загальні обсяги фітомаси лісів Національного природного парку "Прип’ять-Стохід" у межах землекористувачів, природоохоронних науково-дослідних відділень та головних лісотвірних порід. Під час проведення розрахунків використано повидільний метод оцінювання компонентів фітомаси. Робочим масивом даних слугувала агрегована база даних "Лісовий фонд України" станом на 01.01.2013 р. Вибірка бази даних становила 3712 виділів, вкритих лісовою рослинністю лісових ділянок, зокрема за групами лісотвірних деревних порід: м’яколистяні – 1705, хвойні – 1702 та твердолистяні – 305 виділів. Проведено групування розрахунків середньої щільності фітомаси лісів Національного природного парку "Прип’ять-Стохід" за кварталами.