Оптимізація процесу планування надання освітніх послуг у закладах вищої освіти на підставі лінгвістичного аналізу - Zhezhnych, P. I.; Shilinh, A. Yu. (Scientific Bulletin of UNFU, 2018)
Успішний розвиток закладів вищої освіти (ЗВО) в ринкових умовах залежить від продуманого підходу до засобів планування освітніх послуг до споживача, формування комунікативної діяльності між суб’єктами ринку освітніх послуг та її аналізу. Проведено лінгвістичний аналіз комунікативної діяльності учасників спеціалізованих освітніх веб-спільнот, а саме лінгвістичний аналіз тематики та інформаційного наповнення дописів учасників освітніх веб-спільнот (спеціалізованих та соціальних) за період вступних кампаній 2017–2018 рр. Виявлено та проаналізовано чинники впливу на процес вибору закладу вищої освіти потенційним абітурієнтом. Встановлено механізми впливу на формування контингенту студентів. Розроблено критерії визначення якісного із числа загального контингенту студентів. Сформовано рейтинг поданих заяв на спеціальності Національного університету "Львівська Політехніка" за вступні кампанії 2017–2018 рр. Проаналізовано кількість поданих заяв та наданих оригіналів на найпопулярніші, за кількістю заяв, спеціальності Національного університету "Львівська Політехніка" за результатами вступної кампанії 2018 р. Також проведено розподіл цих заяв за пріоритетністю. Виявлено кількість максимально якісного контингенту студентів для спеціальності "Комп’ютерні науки" Національного університету "Львівська Політехніка" за результатами вступної кампанії 2018 р.