Логістика інвестиційних процесів як фактор економічного аналізу - Garasym, P. N.; Loboda, N. O. (Scientific Bulletin of UNFU, 2018)
Висвітлено підходи до дискурсивного пізнання інвестиційної діяльності в контексті реформування вітчизняної економіки. Конкретизовано дефініції інвестицій та логістики для потреб дослідження розглядуваних феноменів у перехідній економіці. Виділено особливості логістичного потоку. Відповідно до сутності інформаційних та фінансових потоків визначено завдання кожного з елементів логістичної інвестиційної структури. Досліджено питому вагу та значення інвестиційної діяльності поміж іншими видами звичайної діяльності підприємства. Окреслено характерні риси інвестування та специфіку інвестування логістичної сфери. Визначено загальні засади дискурсивного пізнання економічних процесів, на основі яких було вдосконалено методику аналізу ефективності інвестиційних проектів. Аналіз ефективності інвестиційних операцій у кожного з учасників (інвестор, позичальник, ринок (покупець)) дає змогу визначити загальну ефективність в економічній системі. Запропоновано методику логістичного аналізу ефективності інвестиційних проектів. Визначено та обґрунтовано концептуальні підходи до аналізу ефективності інвестиційних проектів на засадах логістики та запропоновано концептуальну схему логістичного аналізу ефективності інвестиційного проекту.