ВИКОРИСТАННЯ ПРЕДСТАВНИКІВ РОДУ ULMUS L. В ОЗЕЛЕНЕННІ ТА СТВОРЕННІ ЛАНДШАФТНИХ КОМПОЗИЦІЙ - Shlapak, V.P.; Maslovata, S.A. (Scientific Bulletin of UNFU, 2017)
Досліджено таксономічний склад та загальний стан видів і форм роду Ulmus L. Встановлено особливості їх росту в насадженнях Правобережного Лісостепу України. Проаналізовано використання представників досліджуваного роду в зеленому будівництві. Встановлено, що найбільш поширеними на території дослідження є такі види роду Ulmus: U. glabra, U. laevis, U. minor та U. pumila та декоративні форми U. g. ’Pendula’, U. g. ’Albo-Variegata’, U. g. ’Rubra’ та U. g. ’Crispa Pyramidalis’, які ростуть переважно в ботанічних садах та парках України. Висвітлено можливості застосування форм з різними декоративними ознаками та біологічними особливостями у міському озелененні.