НАСІННЄВЕ РОЗМНОЖЕННЯ ВИДІВ РОДУ ULMUS L. - Maslovata, S.A. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Досліджено насіннєве розмноження представників роду Ulmus L. в умовах Правобережного Лісостепу України. Отримано дані щодо термінів заготівлі та висіву насіння у відкритий ґрунт, глибини загортання та термінів появи сходів. Виявлено залежність оптимальних умов посіву насіння видів роду Ulmus L. у відкритий ґрунт за різних субстратів. Встановлено, що за глибини висіву 0,2 см частка схожості насіння U. laevis, U. pumila та U. minor найвища. Особливістю представників роду є те, що їх насіння дозріває навесні і висівати його потрібно впродовж кількох днів після дозрівання, тому що надалі схожість знижується.