МЕТОДОЛОГІЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ОБЛІКУ, КОНТРОЛЮ ТА АНАЛІЗУ - Stetsiv, I.I. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Визначено проблеми розвитку науки про організацію обліку, контролю та аналізу, формування навчальних видань, освітніх дисциплін, запровадження методик організації у практику та чинники, що їх зумовлюють. Подано трактування понять методика та методологія організації обліку, контролю та аналізу. Ідентифіковано суть об’єкта організації та організаційного документа систем обліку, контролю та аналізу. Запропоновано парадигму методології організації обліку, контролю та аналізу на основі системного підходу, яка забезпечує розуміння змісту цього поняття. Схема методології дає змогу комплексно, повністю охопити і вирішити проблеми організації та є науковим підґрунтям для розвитку науки про організацію обліку, контролю та аналізу загалом і кожної системи зокрема.