СОЦІАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ БІЗНЕСУ: ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД - Mavrina, A.O.; Voytsekhovska, Yu.V.; Kopets, G.R. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто основні підходи до сутності соціальної відповідальності бізнесу, економічні причини її формування та розвитку, а також сучасні концепції корпоративної відповідальності. Обґрунтовано позитивні ефекти та суперечності впровадження корпоративної соціальної відповідальності для організацій і суспільства. Показано залежність між рівнем і розміром соціальних благ, які надаються компаніями, та розміром і ефективністю їх економічної діяльності. Зосереджено увагу на необхідності впровадження концепції соціальної відповідальності у бізнес-стратегію компанії.