ПРАВОВІ ТА СОЦІО-ЕКОЛОГО-ЕКОНОМІЧНІ ПЕРЕДУМОВИ ЕКОЛОГІЗАЦІЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ - Gulyk, G.S.; Dubovich, I.A. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Звернено увагу на цілеспрямований навчальний, науковий та виховний процеси підготовки студентів щодо екологічної компетентності відповідно до вимог концепції сталого розвитку. Проаналізовано нормативно-правову базу та соціо-еколого-економічні передумови екологізації освіти в Україні. Розкрито сутність поняття "екологізація освіти". Обґрунтовано, що екологізація освіти (зокрема вищої), є основним інструментом, що забезпечить підготовку фахівців і формування в них професійної екологічної компетентності в руслі вимог концепції сталого розвитку. Розглянуто основні проблеми реалізації екологізації освіти в Україні.